Som fagmand kan der være mange ting som der skal holdes styr på, når der skal dimensioneres varmeanlæg. Heldigvis er der masser af gode værktøjer til stede, som kan bidrage til at gøre arbejdet og hverdagen nemmere. Vi har undersøgt markedet og fundet 6 super gode værktøjer som vi synes at du bør tjekke ud - og det bedste er at alle værktøjerne er 100% gratis! Nogle værktøjer er til PC og andre er til mobilen.

1) Buchhardt.dk

Buchhardt.dk er en hjemmeside fyldt med en masse forskellige og smarte regneprogrammer til både varme, vand, ventilation, isolering, m.m., i form af regneark. Her kan du finde gennemarbejdede regneark til f.eks. beregning af varmetab, dimensionering af ekspansionsbeholder, dimensionering af cirkulationssystem for varmt brugsvand, forindstilling af ventiler og meget mere. Hjemmesiden ejes og administreres af Jesper Buchhardt.
Du kan tilgå regnearkene ved at klikke HER.

2) PsychroApp

Denne applikation er udviklet af Munters, og hjælper dig med at udregne termodynamiske egenskaber for fugtig luft. Applikationen promoverer sig ved at være mere nøjagtig end psykrometriske diagrammer. Applikationen kan hentes til både Android og IOS.
Du kan hente applikationen til din mobil ved at klikke HER.

3) CoolPack

CoolPack er et værktøj som er udviklet af DTU. Værktøjet indeholder en samling af forskellige simulerings programmer i relation til køling. Værktøjet fungerer rigtig godt til at regne på forskellige kølemidler og fugtig luft.
Du kan hente programmet ved at klikke HER.

4) Rocktec

Rocktec er et online beregningsprogram udviklet af rockwool, som anvendes til at beregne isoleringstykkelser med udgangspunkt i Rockwools produkter iht. DS452.3 og DS1102
Du kan tilgå beregneren ved at klikke HER.

5) Hydronic System Solutions (HSS)

Hydronic System Solutions fra TACO er et smart drag-and-drop software, der hjælper HVAC designere med at designe varmesystemer, opsætte system parametre, og generel planlægning af HVAC-materiel. Programmet indeholder et hav af komponenter og udstyr som blot kan trækkes ind i din tegning og forbindes som det passer dig.
Programmet kan downloades ved at klikke HER.

En 30 minutters hurtigstarts guide kan downloades ved at klikke HER.
Video guides kan findes ved at klikke HER.

6) ISOVER IsoDIM®DK

IsoDIM® er et beregningsprogram som kan benyttes til at udregne isoleringstykkelser, varmetab, temperaturændring, tilfrysningstid, samt beregne en lang række krav og scenarier inden for teknisk isolering for rør, kedler, tanke, m.m.
Programmet kan tilgås online ved at klikke HER.
En videoguide kan findes ved at klikke HER.